HIPERHIDROZA

Botoks ne pomaže samo protiv bora; takođe je odobren od strane FDA za liječenje pretjeranog znojenja.

Ovo je efikasan tretman koji pomaže u ublažavanju nelagode, a često i neugodnosti zbog prekomjernog znojenja (hiperhidroza).

KAKO BOTOX ZAUSTAVLJA ZNOJENJE?

Ljudi sa hiperhidrozom se mnogo znoje, čak i kada im nije vruće. Znoj često promoči. To može biti zato što su nervi koji aktiviraju znojne žlijezde preaktivni. Umjesto da samo šalju signale da vas rashlade kada vam je toplo, nervi reaguju u nasumično vrijeme ili čak sve vrijeme.

Botox koristi neurotoksin da blokira nervne signale znojnim žlijezdama. Kada se mala količina unese u područje vašeg pazuha, to pomaže spriječavanju vaših nerava da “kažu” vašim znojnim žlijezdama da proizvode znoj. Botox je siguran kada ga iskusni profesionalac ubrizga u odgovarajuća područja vašeg pazuha.

INJEKTOVANJE BOTOXA U PODRUČJE PAZUHA

Kod injektovanja botoksa koriste se sićušne igle za ubrizgavanje botoksa tik ispod vaše kože. Doktor specijalista koji izvodi injektovanje će ih ubrizgati na specifična područja kako bi se zaustavilo znojenje.

Igla je veoma tanka, pa procedura nije bolna.

OČEKIVANI REZULTATI

Rezultati botoksa nisu trenutni. Trebali biste početi osjećati manje znojenja u roku od nekoliko dana, a potpunu suvoću u roku od dvije nedjelje. Rezultati mogu trajati mjesecima, ponekad čak i godinu dana.